Millenials verkiezen Bitcoin boven goud, maar het is nog steeds zeer ongelijk, zo blijkt uit onderzoek

Een studie van SimpleMoneyLife laat zien hoe sterk Bitcoin in de loop der jaren is gegroeid… en hoeveel werk het nog heeft voordat het een echt „wereldwijd“ fenomeen is geworden

Uit een recente studie blijkt dat Bitcoin en de rest van de cryptocurrencies niet langer de slechte reputatie hebben die hen in het verleden achtervolgde. In feite lijkt het erop dat met het verstrijken van de jaren de voorkeur voor digitale tokens de historisch favoriete activa zoals goud en zilver begint in te halen.

SimpleMoneyLife -een site gericht op persoonlijke financiën- publiceerde een onderzoek dat informatie verzamelde uit een groot aantal bekende bronnen -en ook hun eigen inzichten en bevindingen verschafte. De resultaten zijn interessant en tonen aan dat er nog veel werk aan de winkel is, ook al is het ecosysteem sterk gegroeid.

Het onderzoek verwijst naar een onderzoek van deVere Group waaruit blijkt dat 67% van de millennials gelooft dat Bitcoin een betere safe-haven is dan goud. Dit verhaal krijgt steeds meer tractie in de wereld van cryptocurrencies en traditionele financiën.

Cryptopotato meldde onlangs dat de CEO van Skybridge Capital Bitcoin een opslagplaats van waarde noemde die vergelijkbaar is met goud, en ook de Bank of Singapore heeft zich voor deze stelling uitgesproken.

Bitcoin vs Goud

SimpleMoneyLife beweert dat zelfs als een schaars goed, goud het verliest van bitcoin in termen van zeldzaamheid:

In tegenstelling tot goud weten we precies hoeveel Bitcoin er op dit moment in omloop is en hoeveel dat in 2050 zal zijn. Bitcoin is beter in schaars zijn dan goud.

De studie verzekert ook dat de marktkapitalisatie van de Blockchain-technologie tegen 2025 meer dan 40 miljard dollar zou kunnen bedragen. Analisten zeggen dat dit soort technologie invloed kan hebben op de manier waarop verschillende industrieën momenteel zaken doen en hun activiteiten ontwikkelen. Enkele van de gebieden die het meest zullen profiteren van blockchain technologieën zijn: Supply Chain Management, Veilige Verkiezingen, Gezondheidszorg, Slimme Contracten, Het Bijhouden van Geverifieerde Records, Bankieren, en het Internet of Things (IoT).

Analisten benadrukten ook dat de Verenigde Staten een nieuwe kijk beginnen te krijgen op blockchain-technologieën, en voegden eraan toe dat het land binnenkort zou kunnen beginnen met het investeren van bijna 4,2 miljard dollar in blockchain-oplossingen.

De Crypto Twitter gemeenschap is ook zeer actief. SimpleMoneyLife legde uit dat cryptocurrency enthousiastelingen gemiddeld meer dan 70.000 tweets over Bitcoin per dag versturen. Ze deelden geen gegevens over activiteit rond andere altcoins met een grote aanwezigheid op sociale media, zoals Chainlink, Ethereum, XRP, Tron, of de nieuwe DeFi munten.

De studie toont een extreem ongelijk Bitcoin Ecosysteem

SimpleMoneyLife belichtte ook enkele bevindingen over de ongelijkheid van het Bitcoin-ecosysteem. Hoezeer Bitcoin algoritmisch gezien geen voorkeuren heeft, sociaal gezien is dat wel het geval.

Ten eerste wordt het Bitcoin-ecosysteem gedomineerd door mannen. Volgens de compilatie zegt UBS dat 85,77% van de mannen betrokken is bij de Bitcoin-gemeenschap, vergeleken met 14,23% van de vrouwen.

Wilt u dieper ingaan op de stereotypen? Bitcoin lijkt voor 80% gedomineerd te worden door blanke mannen. Latino’s en zwarten volgen met respectievelijk 66% en 61% van de rest.

Wat het delven betreft, controleert China 65% van het totale vermogen van het netwerk. Tegelijkertijd is de rest verdeeld over de hele wereld, met de Verenigde Staten ver achter op de eerste plaats met slechts 7,24% van de mijnbouwkracht.

En wat betreft de verdeling van het vermogen is Bitcoin extreem ongelijk verdeeld, met slechts 2% van de wallets die meer dan 95% van het totale Bitcoin-vermogen in handen hebben en de volgende 100 wallets die 13% van het resterende totaal domineren.

admin

http:

View more posts from this author