I dag är det 10 år sedan Satoshi Nakamotos senaste offentliga aktivitet

Idag är något av en speciell dag eftersom det är exakt tio år sedan Satoshi Nakamotos senaste offentliga aktivitet.

Året är 2020, och världens ledande kryptovaluta, Bitcoin, handlas till över $ 19 000 – en otänkbar ökning av sitt dollarvärde sedan starten

BTC har ansetts som den bäst presterande tillgången under decenniet , och den visar inga tecken på att sakta ner, särskilt i den nuvarande miljön av en global pandemi och potentialen för en allvarlig finanskris.

Intressant nog tappade Satoshi Nakamoto, den person (eller grupp människor) som startade allt, för tio år sedan den sista offentliga meddelandet innan den försvann, för att aldrig ses igen.

10 år sedan Satoshi gjorde sitt sista uttalande

Satoshi Nakamoto är den pseudonyma skaparen av Bitcoins nätverk. Massor av människor skulle vilja veta vem den här personen (eller en grupp människor) kan vara, men till detta datum är det fortfarande i stort sett okänt.

Vad vi vet är att Satoshi på detta datum, senast 2010, senast sågs aktivt på det populära Bitcointalk- forumet i en diskussion om nätverkets motstånd mot DoS-attacker.

I vilket fall som helst, sedan dess var den mystiska skaparen av den mest populära kryptovalutan aldrig att se. Hittills finns det ingen offentligt tillgänglig och verifierbar information som slutgiltigt fastställer Satoshi Nakamotos identitet.

Ändå har vissa försökt att övertyga allmänheten att de verkligen är ansvariga för Bitcoins skapande. Det mest ökända fallet är Craig Wright. Hittills har han dock inte lyckats lägga fram legitima bevis som bekräftar hans påståenden. Hela samhället är i misstro när det gäller hans uttalanden att han är Satoshi Nakamoto, och Wright har gått så långt att stämma alla som hävdar något annat. Hittills har detta inte gått till hans fördel .

Vad vet vi om Satoshi?

Det finns några intressanta fakta som kanske inte är så populära om Satoshi, även om några av de mest spännande sakerna till stor del är offentliga och tillgängliga för alla att undersöka.

Vi vet säkert att det var hans pseudonym som används som författare till Bitcoins vitbok – ett dokument som banar väg för ett oföränderligt, censurresistent nätverk som senare skulle bli en tillgång på flera miljarder dollar som många av de mest ansedda investerarna i världen skulle kalla ett alternativ till guld.

Bortsett från några av de tekniska frågorna kring Bitcoin och Satoshis engagemang finns det inte mycket att gå med. Åtminstone inte förrän nyligen.

Som CryptoPotato rapporterade mot slutet av november föreslog forskning att Satoshi Nakamotos aktiviteter som genomfördes från 2008 till 2010 hände medan han var i London när BTC gick live. Trots det „rimliga förtroende“ som rapporten påstår sig ha finns det fortfarande ingen aning om hans faktiska identitet.

Hur som helst, vad som är säkert är att han lämnade oss med ett protokoll som redan har satt sina spår i fintechvärlden och har varit en ledare för en bransch, för närvarande befolkad av hundratusentals specialister och arbetar outtröttligt för att ge människor ett alternativ till centraliserat system.

Die Kommentare sind geschlossen, aber trackbacks und Pingbacks sind offen.