Hva er Bitcoin Futures, og hvordan fungerer de?

Fremtidskontrakter har en lang og historisk historie – men for Bitcoin-handelsmenn har de låst opp nye strategier.
En futureskontrakt er en avtale som forplikter en næringsdrivende til å kjøpe eller selge en eiendel til et bestemt tidspunkt, mengde og pris.

Bitcoin futures hjelper til med å få inn ekstra likviditet i markedet og gir også muligheter for arbitrage.

Ettersom handelsverdien til Bitcoin varierer, vil også verdien av forskjellige Bitcoin-futureskontrakter også være

Bitcoin er den største kryptovalutaen etter markedsverdi. Som andre kryptovalutaer er den også utrolig ustabil. I mars 2020 halverte for eksempel Bitcoins pris praktisk talt bare noen få dager da markedene falt i frykt for pandemien. I begynnelsen av september hadde den kommet seg tilbake fra rundt $ 4000 til en høyde på $ 12.000 – før den umiddelbart krasjet igjen, og dyppet under $ 10.000 .

Spothandel – bruken av å kjøpe og selge Bitcoin Future tvinger handelsmenn til å bytte kryptovaluta til gjeldende priser. Men hva om det var en måte å låse den prisen på $ 4000 på, og plukke opp Bitcoin et par måneder senere? Så selv om Bitcoins pris traff $ 12.000, ville motparten måtte levere Bitcoin-kjøpet med $ 4000.

Last ned dekrypteringsappen.

Få appen vår for de beste nyhetene og funksjonene innen fingertuppene. Vær den første til å prøve Decrypt Token og mye mer.

Det er! Det kalles en futureskontrakt. En futureskontrakt er en avtale mellom to handelsmenn som forplikter en næringsdrivende til å kjøpe eller selge en eiendel på et bestemt tidspunkt, mengde og pris. For eksempel kan du inngå en avtale i midten av mars om å kjøpe en Bitcoin for 4.000 dollar for 30. august. Du kan også være på den andre siden av avtalen og godta å selge en Bitcoin til en fast pris. Hvis du er kjøper, vil du at handelsprisen på Bitcoin skal gå opp, siden du vil kunne kjøpe kryptovalutaen til under markedsverdien, mens selgerne vil ha det motsatte, og tjene på om Bitcoin skulle synke i pris.

Folk har gått løs på Bitcoin-futureskontrakter, ettersom store aktører som CME Group og TD Ameritrade har kommet inn i rommet. Da Bitcoin-futures debuterte på Chicago Board Options Exchange (CBOE) i desember 2017, ble CBOE-nettstedet overveldet. På Bakkt , Bitcoin-futuresplattformen som drives av Intercontinental Exchange, handles om lag 11 000 futureskontrakter hver dag.

I løpet av det siste døgnet (fra og med 10. september) ble $ 2,03 milliarder dollar i futureshandler handlet på Binance ; $ 2,01 på Huobi ; $ 1,85 på OKEx ; og $ 1,05 på BitMEX .

Fremtidskontrakter og utvikling av aktivaklasser

„BTC-futures er en fin måte å få inn ekstra likviditet i markedet og gir også store arbitrasjemuligheter,“ sa Nick Cowan, administrerende direktør i GSX Group , til Decrypt . „Futures er en viktig del av utviklingen av aktivaklasser, ettersom de gir en målestokk – en virkelig verdi eller FV – av hva den fremtidige verdien er, slik at arbitrage og likviditet kan komme inn i markedet.“

Visste du?

Futurekontrakter stammer fra japansk samurai fra 1600-tallet , som ble betalt i ris, men som var ute det meste av året og gjorde hva det var som samuraiene fra 1600-tallet gjør. Men de ønsket å sikre at risen de fikk utbetalt i, for eksempel, februar, hadde verdien til august, så de handlet kontrakter som forpliktet signaturen til å betale ut tilsvarende mengde ris i august, uavhengig av den nåværende verdien.

Årsaken til at du kan handle Bitcoin-futures i motsetning til å bare si, kjøpe mye Bitcoin verdt $ 4000 den gangen, er at du ikke trenger å holde dem selv. (Vår japanske samurai-analogi er nyttig her – de japanske samuraiene handlet futureskontrakter slik at de ikke måtte lagre risen selv).

Noen kryptobørser , for eksempel OKEx , har lavere handelsavgifter for futureskontrakter, noe som betyr at handelsmenn kan presse litt mer ut av kontoene sine ved å bruke futures.

Hvordan en næringsdrivende går ut av sin fremtidige posisjon

Nick Cowan, administrerende direktør i GSX-konsernet , sa til Decrypt : „BTC-futures er en fin måte å få inn ekstra likviditet i markedet og gir også gode arbitrasjemuligheter.“ Det er fordi futureskontrakter vanligvis ikke holdes før utløpsdatoen. I stedet handles de som andre eiendeler. Ettersom handelsverdien til Bitcoin varierer, vil også verdien av forskjellige Bitcoin-futureskontrakter også.

Når du inngår en futureskontrakt, er det tre måter en næringsdrivende kan avslutte sin posisjon på: motregning, overføring og utløp. Motregning er den vanligste, og skjer når en næringsdrivende oppretter en annen futureskontrakt med lik verdi og størrelse, noe som gjør deres effektive forpliktelser null når de balanserer. Rulling gjøres ved å motregne en stilling, men med en utløpsdato som er lenger inn i fremtiden. Utløp er hva du forventer: det er når en kontrakt når sluttdatoen og partene som har kontrakten kjøper eller selger til avtalt pris.

Die Kommentare sind geschlossen, aber trackbacks und Pingbacks sind offen.